Låt inte din båt stå oanvänd i sommar
Här kan du läsa de vanligaste frågorna som rör båtuthyrning

En klassisk och frekvent fråga: hur mycket kan jag tjäna in med min båt?

En större båt anpassad för veckoturer ligger i snitt på 15.000kr. Flera på Skipperi tjänar mer än 100.000kr på en sommar - om man vill hyra ut båten så mycket. En mindre båt för dagsturer tjänar runt 2000kr om dagen.

Det är värt att veta att priserna påverkas mycket av säsong, placering och allt som gör båten mer eller mindre unik. Kom ihåg att välja representativa bilder på din båt, vi hjälper gärna till!

Kontakta oss på 08-5250 9969 eller kundservice@skipperi.se

Vilka hyr man ut till?

Bra fråga! Du bestämmer själv till vem du hyr ut din båt. Du har tillgång till tidigare recensioner och personens båtförar-CV som hjälper dig att fatta ett beslut. Du kan även diskutera och ställa ytterligare frågor till personen som är intresserad av att hyra din båt.

Många som vill hyra har ägt båt men har inte tid eller råd längre. Andra äger redan en båt men vill åka båt på nya vatten och använder därför Skipperi.

Hur fungerar det med försäkringar

Alla båtar som hyrs ut genom Skipperi ska vara försäkrade för uthyrning. De flesta båtförsäkringar täcker inte skador som uppstått vid uthyrning och förutsätter en extra försäkring. Prissättningen varierar mellan olika bolag.

Skipperi samarbetar därför med Alandia båtförsäkringar. Precis som Skipperi är Alandia en tjänst för båtälskare av båtälskare. Alla båtar försäkrade via Alandia får automatiskt ‘Skipperis trygga båt tillägg’ och kan därmed hyras ut obegränsat utan extra kostnader. Har man en annan försäkring läggs Skipperis trygga båt på toppen för en extra kostnad så att man inte behöver fundera om just försäkringsfrågan.

Oklart, hör av dig: 08-5250 9969 eller kundservice@skipperi.se

Om något skulle hända

Om något händer skall hyresgästen alltid kontakta båtägaren först. Det kan t.ex. vara frågan om ett litet problem man behöver hjälp med eller en direkt skada. Om olyckan är framme kontaktar man både sitt försäkringsbolag och Skipperi direkt.

Vi har flera partners och gör alltid allt vi kan för att reducera skada och negativa effekter. Använder man sig av Alandia vet vi att man har tillgång till ett stort nätverk av serviceanläggningar.u

När ska man registrera sin båt på Skipperi?

Det är alltid en bra tid att registrera sin båt på Skipperi eftersom bokningar även görs på vintern. Båten behöver inte ligga i vattnet. Många planerar sin sommar i början av året och du anger själv i din bokningskalender när båten är tillgänglig.

Ett gott råd: ligger båten ute på Skipperi i god tid är chansen större att du får den uthyrd under den tidpunkt som du vill.

Vad betyder det att Skipperi är en digital tjänst?

Skipperi erbjuder dig en plattform för att hyra ut din båt säkert och enkelt. För att du ska kunna göra det använder vi digitala lösningar som BankID för inloggning, digitala hyreskontrakt, betalningsmetoder och underskrifter samt en online community för marknadsföring, referenser och utvärderingar.

Vad är Skipperis avgift?

Skipperi tar 13,5% (+ moms på förmedlingsavgiftens andel). Detta är pengar vi använder för att utveckla vår tjänst och marknadsföra användarnas båtar.

Skipperi samarbetar med John Nurminens stiftelse som jobbar för att skydda Östersjön. Vi bryr oss om Östersjön och skänker en procent av vår vinst till stiftelsens projekt “Ett rent Östersjön”.

Har du en fråga?

Att prata med båtägare är det bästa vi vet. Utöver att åka båt själva möjligtvis. Hör av dig om du undrar över något!

Registrera din båt nu!

Frågor? Du kan nå oss på:

kundservice@skipperi.se 08-5250 9969