Följande text kommer från senaste numret av tidningen Båtliv och förklarar varför delningsekonomin är av avgörande betydelse för Sveriges båt- och hamnliv.

Det är nu säsongen på Skipperi börjar. Besökarna till hemsidan mångdubblas och bokningsförfrågningarna slår i taket. Det är logiskt. Det är under första månaderna på året som många planerar sina sommaraktiviteter. Skipperi är nu officiellt en del av Sveriges sommar, det tycker vi är kul!

Skipperi har ambitionen att göra sommaren 2019 till en av de bättre, om inte den bästa. För att lyckas med det behöver du överväga att hyra ut din båt. Det finns massor av duktiga båtmänniskor som vill hyra din båt i sommar och vi på Skipperi står som garanti för en trygg och säker affär. Ligger det färre båtar oanvända kommer det bidra till att man säljer fler glassar i Askersund, Kalvö, Sandhamn och andra populära hamnar.

Vadå sälja mer glass, undrar du? Jag ska förklara.

Glass är symptomatiskt för två saker. Bra väder och ett levande båtliv i Sverige. Om flera båtälskare kommer ut på vattnen betyder det att fler besöker våra sjönära städer och hamnar. Det stimulerar den lokala ekonomin när man säljer livsmedel, rökt lax, fika, öl och en massa glass! Några ungdomar får sommarjobb i hamnen, några andra upplever båtlivet för första gången med mamma och pappa. En Stockholmare får segla på västkusten och en Göteborska testar wakeboard i Grisslehamn. Det är ett vackert porträtt av en svensk sommar vi siktar på.

Alla båtälskare därute som inte äger en båt behöver din hjälp. De behöver fler som kan hyra ut och bidra till att båtlivet, både på öppet vatten och i våra hamnar, förblir aktivt och levande. Så att man kan sälja rekordmånga glassar denna sommar.

Besök oss på Skipperi.se och läs mer om hur vi har gjort det tryggt och enkelt att hyra ut din båt.

/Roy och resten av Skipperi-gänget

(Du kan hitta original artikeln här: https://www.batliv.se/e-tidning/ Nr. Maj 2019)